Wednesday, 18 July 2012
Tuesday, 17 July 2012
KV Rao Sir(Satya Institute) Java Meterial
in java / with 16 comments /
Mr.KV Rao sir , is the best faculty i have ever seen.He maintains punctuality and discipline in the class room.He will make you to understand the subject(JAVA) even if u dnt know any programing language also , just attend a demo class of him and u will definitely join there for sure.((Very famous for core java)).He will be available at Sathya Technologies Ameerpet, Hyderabad.
When i joined Sathya i didnt know anything about JAVA but now(after attending his classes) i am able to develop applications in JAVA.He will make u feel that JAVA is simple and so it is thats it.
When i joined Sathya i didnt know anything about JAVA but now(after attending his classes) i am able to develop applications in JAVA.He will make u feel that JAVA is simple and so it is thats it.
Here is the KV Rao sir core java and advance java notes, i am here providing u some useful information regarding the notes of KV Rao sir core java notes and JAVA programing language conventions , standards. Hope it will be useful for u...
Monday, 16 July 2012
Google Off Campus
in Google Off Campus / with No comments /
(Freshers / Experienced) Walk-In : Multiple Skills @ All India
Walk-In Location(s) : Bangalore / Hyderabad / Chennai / Delhi / Pune / Kolkatta
..................................................
Job Position 1: Account Planner
Job Position : Account Planner
Job Location : Hyderabad / Gurgaon
The Area : SMB Sales and Operations
Responsibilities :-
• Identify incremental opportunity within accounts and collaborating with the team and its Account Manager to implement the plan
• Understand and implement account and campaign optimization plans and execute flawlessly on the techniques and types of optimization
• Create reports to support or aid the optimization/incremental opportunity, strategize and support the team’s requirements for report creation and their analysis
• Contribute to the overall achievement of the team's revenue and non-revenue targets
..................................................
Job Position 2: AdWords Representative
Job Position : AdWords Representative
Job Location : Hyderabad / Gurgaon
The Area : Online Sales and Operations
Responsibilities :
• Check ad content, quality, and accuracy in an efficient, thorough manner.
• Provide excellent customer service to Google's advertisers via email, phone, and chat.
• Optimize keyword lists and ads to maximize advertisers' return on investment.
• Work with a portfolio of advertiser accounts to provide focused account management.
..................................................
Job Position 3: AdWords Associate
Job Position : AdWords Associate
Job Location : Hyderabad / Gurgaon
The Area : Online Sales and Operations
Responsibilities :
• Provide excellent customer service to Google's advertisers and manage client advertising accounts by responding to inquiries.
• Develop and utilize approaches to provide strategic advice to clients on how to improve the utilization of their advertising budgets.
• Build strong relationships with customers and educate them on new product features by proactively and creatively identifying solutions to client issues.
• Work collaboratively with your team to develop new account management techniques.
• Identify, lead, and execute product and process innovation to increase advertiser performance and their investments.
..................................................
Please Carry (mandatory) :
• Updated Resume Copy
• Photo ID proof
Walk-In Date : On 21st & 22nd July 2012
Time Slots : 10.00 AM, 1.00 PM and 3.00 PM
Sunday, 15 July 2012
Wednesday, 11 July 2012
Java Basics Interview Questions
in java / with No comments /
Java Basics Interview Questions
Following are the Java Basics Interview Questions presenting here are collected from various students, professors, websites.
1. What is the difference between a constructor and a method?Following are the Java Basics Interview Questions presenting here are collected from various students, professors, websites.
Ans:- A constructor is a member function of a class that is used to create objects of that class. It has the same name as the class itself, has no return type, and is invoked using the new operator.
A method is an ordinary member function of a class. It has its own name, a return type (which may be void), and is invoked using the dot operator.
2. What is the purpose of garbage collection in Java, and when is it used?
Ans:- The purpose of garbage collection is to identify and discard objects that are no longer needed by a program so that their resources can be reclaimed and reused.
A Java object is subject to garbage collection when it becomes unreachable to the program in which it is used.
3. Describe synchronization in respect to multithreading.
Ans:- With respect to multithreading, synchronization is the capability to control the access of multiple threads to shared resources.
Without synchonization, it is possible for one thread to modify a shared variable while another thread is in the process of using or updating same shared variable. This usually leads to significant errors.
4. What is an abstract class?
Ans:- Abstract class must be extended/subclassed (to be useful). It serves as a template. A class that is abstract may not be instantiated (ie. you may not call its constructor), abstract class may contain static data.
Any class with an abstract method is automatically abstract itself, and must be declared as such. A class may be declared abstract even if it has no abstract methods. This prevents it from being instantiated.
5. What is the difference between an Interface and an Abstract class?
Ans:- An abstract class can have instance methods that implement a default behavior. An Interface can only declare constants and instance methods, but cannot implement default behavior and all methods are implicitly abstract.
An interface has all public members and no implementation. An abstract class is a class which may have the usual flavors of class members (private, protected, etc.), but has some abstract methods.
6. Explain different way of using thread?
Ans:- The thread could be implemented by using runnable interface or by inheriting from the Thread class. The former is more advantageous, 'cause when you are going for multiple inheritance, the only interface can help.
7. What is an Iterator?
Ans:- Some of the collection classes provide traversal of their contents via a java.util.Iterator interface. This interface allows you to walk through a collection of objects, operating on each object in turn.
Remember when using Iterators that they contain a snapshot of the collection at the time the Iterator was obtained; generally it is not advisable to modify the collection itself while traversing an Iterator.
8. State the significance of public, private, protected, default modifiers both singly and in combination and state the effect of package relationships on declared items qualified by these modifiers.
Ans:- public: Public class is visible in other packages, field is visible everywhere (class must be public too)
private : Private variables or methods may be used only by an instance of the same class that declares the variable or method, A private feature may only be accessed by the class that owns the feature.
protected : Is available to all classes in the same package and also available to all subclasses of the class that owns the protected feature. This access is provided even to subclasses that reside in a different package from the class that owns the protected feature.
What you get by default ie, without any access modifier (ie, public private or protected). It means that it is visible to all within a particular package.
9. What is static in java?
Ans:- Static means one per class, not one for each object no matter how many instance of a class might exist. This means that you can use them without creating an instance of a class.Static methods are implicitly final, because overriding is done based on the type of the object, and static methods are attached to a class, not an object.
A static method in a superclass can be shadowed by another static method in a subclass, as long as the original method was not declared final. However, you can't override a static method with a nonstatic method. In other words, you can't change a static method into an instance method in a subclass.
10. What is final class?
Ans:- A final class can't be extended ie., final class may not be subclassed. A final method can't be overridden when its class is inherited. You can't change value of a final variable (is a constant).
11. What if the main() method is declared as private?
Ans:- The program compiles properly but at runtime it will give "main() method not public." message.
12. What if the static modifier is removed from the signature of the main() method?
Ans:- Program compiles. But at runtime throws an error "NoSuchMethodError".
13. What if I write static public void instead of public static void?
Ans:- Program compiles and runs properly.
14. What if I do not provide the String array as the argument to the method?
Ans:- Program compiles but throws a runtime error "NoSuchMethodError".
15. What is the first argument of the String array in main() method?
Ans:- The String array is empty. It does not have any element. This is unlike C/C++ where the first element by default is the program name.
16. If I do not provide any arguments on the command line, then the String array of main() method will be empty or null?
Ans:- It is empty. But not null.
17. How can one prove that the array is not null but empty using one line of code?
Ans:- Print args.length. It will print 0. That means it is empty. But if it would have been null then it would have thrown a NullPointerException on attempting to print args.length.
18. What environment variables do I need to set on my machine in order to be able to run Java programs?
Ans:- CLASSPATH and PATH are the two variables.
19. Can an application have multiple classes having main() method?
Ans:- Yes it is possible. While starting the application we mention the class name to be run. The JVM will look for the Main method only in the class whose name you have mentioned.
Hence there is not conflict amongst the multiple classes having main() method.
20. Can I have multiple main() methods in the same class?
Ans:- No the program fails to compile. The compiler says that the main() method is already defined in the class.
Friday, 6 July 2012
Thursday, 5 July 2012
Eega Movie First Day Over All Public Talk
in Eega Movie review / with No comments /
Finally After Many Postpones Eega Released Today, Special Shows are arranged in Chennai and Dubai yesterday, Based on the Special Show Updates here i am presenting the first day talk of the movie. The Genuine review of mine will be posted Very Soon..
Main Highlight Of the movie is Graphics (Everyone Knows)
Sudeep Acting is Rocking in the movie
Rajamouli Making is Amazing
Keeravani's BGM is the Soul of the Movie
Movie Doesn't Have Logics
The Love Scenes and Some Scenes are Lagging
Thagubothu Ramesh and Santhanam Comedy is Hilarious
Samantha Looking Gordgeous
Car Racing Scene is Amazing
Intervel Bang and Climax is the Backbone for the movie
Even though Eega didn't Reached to the High Expectations but its a Good Movie that can Happily watch along with the Family..
Eega Movie Live Updates From Premier Show
in Eega Movie review / with No comments /
Cast -Eega, Nani, Samantha, Kiccha Sudeep & etc…..
Director – SS Rajamouli
Music – MM Keeravani
Banner– Varahi Chalana Chitra
Producer – Sai Korrapati
Presentation – D. Suresh Babu
Camera – Senthil Kumar
Editing – Kotagiri Venkateswara Rao
Show Started Now...
Conversation Berween a Father and Son Behind The Titles...
Every Charecter Entering in to the movie, Sudeep, Nani and Samantha
Samantha Went to collevt domations for Some project work to Sudeep's Constructions
Sudeep Fall in Love By Seeing Samantha Here
Nani Trying a lot to Impress Samantha
**Rocking Dialogue**
Blank message ante blank cheque antha powerful
Akkada entha amount kavalante antha veskovacchu ikkada emaina oohinchukovachu
Love Making Song Konchem Konchem - Superb Picturization
Finally Sudeep Killed Nani, Nani Giving Warning to Sudeep while dying
Main Hero Of the Movie "EEGA" Entered in to Screen, Fans Shouting
Eega is Teasig Sudeep, Its Irritating a lot, Very Funny
Eega Made Accident to Sudeep
First Half Ended
Last 20 Min Of First Half is Amazing... upto now movie is Ok. Not Boring
Eega Went to Samantha house and writes "nene naani ni malli puttanu" With his tears on a Glass
Eega is telling complete story to Samantha with his signs
Eeega Eega Eega Song Started..
Samantha and Eega is giving Torture to Sudeep..
Taagubothu Ramesh Comedy Hilarious
Stay Tuned For More Updates..
Stay Tuned For More Updates..
Friday, 29 June 2012
Importance of Core Java
1. 70% of any Java based interview questions are from Core Java only. even if you are perfect in all remaining areas. even if you are not perfect in all remaining areas. understanding of any Java based technology becomes very easy. you can explore any new technology in Java on your own. at the end people are thinking about Core Java, which represents the importance of Core Java. |
Wednesday, 20 June 2012
Fresher & Exp Hiring For Graphic Web Designer @ “NuvolTech Solutions” in Hyderabad
with No comments /
About Company
Name : NuvolTech Solutions Inc
Website : www.nuvoltech.com
Job Details
Education : Any Graduate
Experience : 0 to 2 years
Location : Hyderabad
Job Description
The position calls for a creative thinker who has thorough understanding of website designing. The ideal candidate requires strong conceptual talent, as well as a creative and innovative mind and a great sense of design, form and aesthetics.
Job responsibilities:
Responsible for designing all marketing collateral and Web site assets.
Graphic Designer will work with the Marketing Department to create all communications collateral, including (not limited to) webpages, microsites, brochures, flyers, advertisements, case studies, data sheets, tradeshow banners, signage, from concept through completion.
Creating front-end web design, including designing interfaces, microsites, logo, banners, flash based creatives, style guides and email newsletters.
Providing creative input and support throughout the various stages of the design process as a key player in design team.
Working with strict deadlines and delivering the projects to the respective team.
Keep an eye on the competition market and benchmark accordingly.
Should have thorough working knowledge on any CMS like Wordpress, Joomla or Magento etc. (Not Mandatory)
Skills required :
Proficient knowledge of Adobe Photoshop, Adobe Flash, Dreamweaver, Illustrator.
Expertise in cross browser development (IE, Firefox, Safari, Opera, ) and Web usability and interface design knowledge of AJAX libraries.
HTML5, XHTML, jQuery and CSS3 - a big plus.
A strong online portfolio with demonstrated examples of designing great user-centered experiences and applications in web-based applications.
Understand the best practices involved in SEO.
Experience in designing INTERNATIONAL WEBSITES is a plus.
Interested Candidates forward your resume to the provided email address.
Contact Details
Email Address : career@nuvoltech.com
Subscribe to:
Posts (Atom)

.png)
